Al onze meubelen worden gemaakt van versgezaagde (nieuwe) of gebruikte steigerplanken. Deze planken komen rechtstreeks van de houthandel en worden na droging verwerkt.

Steigerhout wordt vervaardigd uit een snel groeiende naaldhoutsoort. De stammen worden verzaagd tot planken met een dikte van ongeveer 30mm en een breedte van ongeveer 200mm.

Steigerhout is een natuurproduct en zal onder invloed van luchtvochtigheid iets werken (krimpen of uitzetten).  Steigerhout is dus vrijwel nooit en egaal en bevat oneffenheden, puntjes, deukjes en soms kiertjes tussen de planken. Juist dit brengt de charme en de robuuste uitstraling van steigerhouten meubelen met zich mee!

Wilt u de meubelen behandelen, dan kan dat met steigerhoutbeits of lak, olie of andere lakken. Deze lakken (mits goed aangebracht) zorgen ervoor dat vloeistoffen het hout niet binnendringen en verhogen de levensduur. U kunt ervoor kiezen om de behandeling van het hout zelf te doen, uiteraard kan Thijs Steigerhout &Zo het hout ook voor u behandelen. Mocht u ervoor kiezen om het hout zelf te behandelen, vervalt de garantie op het hout.

Er zijn vele behandelingsmogelijkheden om het steigerhout zijn stoere en robuuste uitstraling te laten behouden, wij adviseren u graag!